Doriți o programare?

Accesați pagina noastră de contact. Programarile se fac telefonic la numărul:

sau folosind formularul nostru de contact.

După completarea formularului veți fi contactat telefonic pentru a stabili detaliile programării.

Cum ne alegem corect crema de fotoprotectie?

La inceputul fiecarei veri fiecare dintre noi ne punem problema delicata de altfel, ce crema vom folosi pentru a obtine un bronz sanatos, uniform, stralucitor si (de ce nu?) sa dureze cat mai mult. Industria dermato-cosmetica ofera consumatorilor de vacante nenumarate produse de fotoprotectie cat si produse de ingrijire dupa plaja.
Astfel va propun sa urmati cateva  sfaturi corecte, utile pentru toti iubitorii de soare,  legate de o expunere  la soare.
Indiferent de nuanta pielii pe care o avem suntem agresati atat de UVA cat si de UVB. UV sunt  responsabile de reactii adverse imediate (in cateva ore), cum sunt arsurile solare dar si de reactiile adverse, cumulative pe termen lung cum sunt imbatranirea precoce a pielii si cancerele cutanate.
Astfel, cand vom alegem produsele de fotoprotectie, se va citi eticheta si le vom prefera intotdeauna pe cele ce ofera o dubla protectie fata de UV.

Ce inseamna un produs eficient de protectie solara?

Produsul trebuie sa contina un filtru care sa absoarba si sa  filtreze UV la suprafata stratului cornos pentru prevenirea penetrarii lor in epiderm si derm. Deasemenea un alt lucru important este fotostablitatea produsului pentru cazurile de expuneri de durata. Sa fie rezistent la apa si transpiratii. Si binenteles sa aiba  calitati dermato-cosmetice excelente (baza trebuie sa adere ca un film omogen pe toata suprafata aplicata, iar substantele active sa difuzeze doar in stratul cornos).

Binecunoscutul SPF de pe eticheta ne da informatii despre gradul de protectie solara a produsului pe care il folosim. Un SPF cu o valoare mai mica de 12 asigura o protectie partial contra arsurilor solare si nu protejeaza deloc impotriva cancerelor cutanate si a fotoimbatranirii. Aceste produse se folosesc din motive cosmetice strict pentru obtinerea bronzarii. Un SPF optim este cel de 30 cu mentiunea ca nu se va exagera cu cresterea timpului de expunere la soare.

Sunt studii care arata ca folosirea cremelor de fotoprotectie au un efect paradoxal de crestere a incidentelor melanoamelor maligne tocmai prin prelungirea expunerii totale la soare, expunere care inainte era impiedicata de aparitia eritemului actinic (binecunoscuta roseata cu rol de limitare a expunerii avand rolul unui mecanism de aparare natural).

Dupa ce am ales crema cu SPF favorabil, urmatorul pas este ca textura produsului sa fie adaptata tipului de piele cum ar fi…Cei cu piele uscata  prefera crème cu un inalt grad de hidratare iar pentru cei cu tegumente seboreice se va alege un produs matifiant, de tip fond de ten.
Pe zonele sensibile de pe fata, gat, decolteu, dosul mainii se prefera in primele zile de expunere un SPF =30 iar dupa cateva zile se trece la un SPF =20. La nivelul corpului se poate alege un SPF moderat dar cu o protectie speciala a leziunilor pigmentare(alunite) cu stickuri cu SPF inalt. De cele mai multe ori uitam sa fotoprotejam buzele si de aceea vom prefera stickurile si in acest caz.

Momentul optim de aplicare a cremelor de fotoprotectie este cu 30 minute inainte de expunerea la soare, cu evitarea imbracarii imediate. Reaplicarea cremei de fotoprotectie va fi utila dupa fiecare contact cu apa sau in cazul unei transpiratii excessive fara a creste valuarea SPF.

Va recomand sa folositi un fotoprotector fara parfum (fara miros) pentru a evita posibilele reactii adverse neasteptate la impuritatile din acesta si preferabil fara alte ingrediente de tipul ulei de cocos si unt de cacao  care sunt puternic comedogene, UV amplificand aceste efecte. Sa nu uitati la sfarsitul zilei dupa ce v ati bucurat de soare, sa aplicati o crema hidratanta care sa fie aplicata generos pe toate zonele expuse.